::.
    Jone.Brattland.net ::.

  Jone Brattland
                [balab]
Offline på msn
   Meg :: Downloads :: Tester :: Tull :: Sære saker 
Tuesday 18th June 
Google search
  
User:

Password:


10011111000 guests[binary]
21752 gjester siden 29.10.2004Din ip er
Om siden.

Når jeg bestemte meg for å lage nye hjemmesider så lette jeg på nettet etter ideer til hvordan min side skulle se ut. Etter jeg hadde fått den inspirasjonen jeg trengte, begynte jeg å lage et utkast av siden. Utkastet laget jeg med HTML i firstpage 2000. Designet forandret jeg utallige ganger før jeg kom frem til en utgave jeg ble fornøyd med. Jeg er hverken glad i Flash, utpregende grafikk eller Java Script, men jeg synes det ser greit nok ut likevel. Noe jeg tenkte på når jeg laget siden var at siden ikke skulle være anstrengende å lese. Jeg ville at siden skulle ha avslappende og kjølige farger, med noen inspill av provoserende farger.


Når det gjelder selve "kodingen" av siden så tok det litt tid, siden jeg tydeligvis hadde glemt mye. HTML og PHP gikk forholdsvis greit, men jeg husket ingenting CSS. Det har sikkert noe med at jeg ikke har brukt det noe særlig før....
Etter at jeg hadde laget utkastet av siden ferdig med HTML og CSS, delte jeg det opp i flere biter. F.eks. start, slutt, meny osv. Disse bitene inkluderte jeg senere i ei hovedfil med PHP. Ved å gjøre det slik, slipper jeg å skive hver side for seg selv. Jeg kan bare inkludere de delene jeg vil ha med. Etter at jeg var ferdig med å dele opp, skrev jeg den PHP-koden jeg ville bruke.
PHP bruker jeg til å sende argumenter fra side til side, slik at jeg har muligheter til bla. å logge inn. Til trefftelleren, testene, login, linkene og til å inkludere filer på siden bruker jeg PHP.

Programmene jeg bruker til å lage siden med er 1st page 2000 og crimson editor.
Serveren jeg bruker en en som står på folkehøgskolen jeg gikk på, uten den så vet jeg ikke hva jeg ville ha gjort!!

Jeg fikk litt hjelp fra disse websidene:
www.htmlhelp.com
www.php.net