::.
    Jone.Brattland.net ::.

  Jone Brattland
                [balab]
Offline på msn
   Meg :: Downloads :: Tester :: Tull :: Sære saker 
Saturday 25th May 
Google search
  
User:

Password:


01011110110 guests[binary]
21238 gjester siden 29.10.2004Din ip er
Særesaker/Teslacoil

Teslacoil

Jeg og en kamerat(Øyvind) holder på å bygge en teslacoil. Det går sakte fremover, men det blir noe etter hvert.
En teslacoil er hovedsaklig en spole og noe stæsj som kobles sammen for å lage en stor gnist. Spenningen på disse teslacoilene kan variere fra 50000 Volt til flere millioner Volt. Når du sammenligner dette med de 230 usle voltene du finner i stikkontakten hjemme, så forstår du sikkert at dette er sinnsykt mye artigere å leke med.

På vår teslacoil som vil bli veldig liten, så regner vi med at det blir rundt 100000 V spenning. Dette høres kanskje litt farlig ut, men strømmen i teslacoilen vil være så liten at det ikke kommer til å være særlig skadelig. Lysbueskader og brannskader kan forekomme... Tidligere har vi vurdert å bruke microbølgeovn trafoer til å levere grunnspenningen, men Øyvind har fått tak i trafoer fra tenningen til en oljefyr som egner seg mye bedre. Disse trafoene leverer 10000 Volt ut. Vi kommer til å doble/triple den spenningen ved hjelp av en marxgenerator før vi kjører den inn på teslacoilen som vil mangedoble spenningen.

Til nå har vi bygd kondensatorene til marxgeneratoren og viklet spolene til teslacoilen. Det er en del arbeid igjen, men det er mest forskning og kobling. Når vi har fått til nå mer så kommer det opp på siden. Hvis du lurer på hva noen av de tingene jeg har nevnt er, så kan du stikken innom Øyvinds hjemmeside(http://home.no.net/teslaman).

Anbefaler ikke noen å prøve dette hvis de ikke vet hva de gjør....